Volledig scherm
De verbouwing van het café-pand is nog in volle gang. Maarten de Vries (links) en Martin Lucas Ruben willen op 15 december de deuren van hun Bar Broker openen. © Remco Zwinkels

Bar Broker introduceert een nieuw horecaconcept

Het Amsterdamse concept Bar Broker komt naar Den Haag. De bar opent op 15 december de deuren aan de Herenstraat 6.

Het pand, waarin voorheen danscafé Het Feest van Sinterklaas was gevestigd, staat niet lang meer leeg. Een groep van tien jonge ondernemers opent hier deze maand Bar Broker. De gelijknamige bar-dancing is in Amsterdam al enige tijd razend populair.

Het concept van Bar Broker is geïnspireerd op de beurzen. De drankprijzen veranderen constant en dat heeft te maken met vraag en aanbod in het café. ,,Als een groep binnenkomt en ze gaan allemaal bier drinken dan zal de prijs ervan gaan stijgen. Het bier stijgt dan in waarde’’, legt mede-eigenaar Maarten de Vries (28) uit.

Er gaat een technologisch systeem schuil achter dit idee. ,,Wij hoeven zelf niets bij te houden. Dat doet het systeem en dat past ook de prijzen aan. Deze worden op grote schermen in de bar getoond, zodat de bezoekers up-to-date zijn’’, vult compagnon Martin Lucas Ruben (26) aan. Een drankje kan op een dag dus verschillende prijzen hebben. ,,Dat kan van een paar cent tot een euro verschillen.’’ Af en toe is er ook een beurscrash waarbij de prijzen van de drankjes plotseling drastisch dalen. ,,Dan is alles voor bijna niks te krijgen. Dat duurt ongeveer tien minuutjes en daarna trekt de beurs weer bij’’, aldus De Vries.

Haagse vibe

Quote

Het liefst willen we in elke studenten­stad een Bar Broker

Martin Lucas Ruben

Bar Broker is door het unieke concept enorm populair in Amsterdam. De ondernemers vonden het daarom hoog tijd om het concept ook in Den Haag te introduceren. Omdat het concept Amsterdams is, willen de ondernemers de bar-dancing in Den Haag aanpassen aan het karakter van de stad. ,,We houden de kern van het concept, namelijk het beurssysteem en de bar-dancing intact, maar we willen een Haagse vibe. Zo zullen er in ieder geval Haagse Hopjes komen te liggen’’, zegt Ruben. De ondernemers willen zich aanpassen aan de behoefte van de Hagenaars en gaandeweg de bar-dancing in Den Haag blijven verbeteren. 

De initiatiefnemers hopen Bar Broker uiteindelijk nationaal en misschien zelfs internationaal uit te rollen. ,,We hopen in ieder geval naar andere steden in Nederland te kunnen uitbreiden. Het liefst willen we in elke studentenstad een Bar Broker’’, aldus Ruben. Utrecht is de eerstvolgende studentenstad waarop de pijlen worden gericht. 

De Vries en Ruben zouden graag koning Willem-Alexander of Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, een keer in hun Haagse bar zien. ,,Dat lijkt ons heel gezellig.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1326 stemmen