Volledig scherm
Organisator Marcel van Laar met achter zich de vele deelnemers aan het horecatoernooi. © LEEUWEN, JOS VAN

Beachvolleyjubileum: van tien teams naar tachtig

Teams van tachtig cafés, restaurants en aanverwante zaken speelden gisteren bij strandclub WIJ op het befaamde jaarlijkse horeca- beachvolleybaltoernooi. ,,Dat dit zou uitgroeien tot zo'n groot toernooi", mijmert organisator Marcel van Laar (58), ,, heb ik vijfentwintig jaar geleden ook niet gedacht. Ik ben met tien teams op het strand bij het Zwarte Pad begonnen. Dat werden er dertig en nu dus tachtig teams."

Het zijn niet alleen serveersters in bikini's en barkeepers in shorts die op de tientallen veldjes een lekker kleurtje krijgen. Ook klanten van eetcafé De Kleine Prins in de Bagijnestraat doen bijvoorbeeld mee. Bij het team van Augustus uit de Reinkenstraat hebben ze orthodontist Ralph The weten te strikken. In het warme zand scoort hij niet alleen aan het net, maar ook met zijn strakke opslag. Van Laar: ,,Vroeger was het zand 's zomers zo heet dat je naar zee moest rennen om je voeten te koelen. Dat is nu nog maar zelden zo."

Wisselbeker

De organisator is in zijn nopjes dat oud-winnaar Happy Days ook sponsor is van de wisselbeker. Heineken en Sligro en Intro zijn nieuwe sponsors. Daarom wordt er bij WIJ flink uitgepakt met koffie- en bierbars en een groot overdekte podium voor het avondfeest. Voor de eerste keer doet ook een politieke partij met het horeca-beachvolleybal mee. Met drie raadsleden en een wethouder (Rachid Guernaoui). Op veld twaalf werken die zich in het zweet. ,,Uiteraard zijn wij erbij. Horeca, sport en buitenruimte. Alleen, we staan niet zo hoog. Maar meedoen is voor ons belangrijker dan winnen." Die sportieve slogan hanteren trouwens de meeste teams.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag