Volledig scherm
© ANP

Bedrijven vrezen geluidsoverlast door komst van crèche

Investeringsmaatschappij Antea en Notariskantoor Post maken zich grote zorgen over de plannen die er zijn om pal naast hun pand op het Statenplein in Den Haag een crèche te beginnen. Ze vrezen geluidsoverlast van blèrende kinderen.

De angst voor overlast is zelfs zo groot dat Robert De Boeck, oprichter en directeur van Antea, vreest te moeten verhuizen. De Boeck geeft aan dat de tuin van de crèche op nog geen twee meter van zijn pand ligt. ,,Niet echt handig om dan een gesprek met klanten te voeren’’, zegt hij.

Ook maakt hij zich zorgen over de verkeersveiligheid als auto’s van ouders daar stoppen om kinderen te halen en brengen, maar geeft hij toe: ,,De grootste zorg zijn de werkomstandigheden.’’

Sinds maart zijn er, volgens De Boeck, al volwassenen en kinderen aanwezig in het veelbesproken pand en daarom vreest hij dat er oogluikend toestemming is verleend door de gemeente om een kinderopvang te beginnen.

Niet gerust

De mededeling van de gemeente waarin ze aangeeft meer tijd nodig te hebben om tot een besluit te komen over de vergunning, stemt hem zeker niet gerust. Volgens een recent onderzoek in de directe omgeving van het Statenplein is er geen behoefte aan een nieuwe crèche. ,,Geen van de bestaande kinderopvanginstellingen heeft een wachtlijst’’, zegt De Boeck, ,,dus van urgentie is geen sprake.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag