Volledig scherm
De buik van Haagse Harry is er alvast. © Peter Franken

Bedrijvigheid rond onthulling van Haagse Harry-beeld

Terwijl in een bedrijfspand in Zoetermeer de laatste hand wordt gelegd aan het langverwachte en veelbesproken beeld van Haagse Harry, kunnen fans vanaf dinsdag 2 februari al plezier beleven aan onder meer exposities over de stripfiguur en zijn geestelijke vader Marnix Rueb.

Volledig scherm
Marnix Rueb. © Martijn Beekman

In oktober 2014 overleed Rueb. In de maand februari staat heel Den Haag in het teken van zijn rondborstige Haagse stripfiguur Haagse Harry.

In de Centrale Bibliotheek en het Atrium van het stadhuis zijn vanaf vandaag twee parallelle exposities te zien. Om 16.30 uur wordt het eerste deel van de tentoonstelling onthuld. In het Atrium gebeurt dat aan de hand van 16 panelen en memorabilia.

De tentoonstelling in de bibliotheek besteedt niet alleen aandacht aan Haagse Harry, maar ook aan andere creaties van zijn bedenker Rueb. Hier kunnen bezoekers onder meer boeken, T-shirts, persoonlijke prenten, wensen en tekeningen bekijken.

Drie ton
Op 25 februari wordt het drie ton zware en meer dan twee meter lange kunstwerk onthuld op de Grote Markt in Den Haag. Het standbeeld komt boven de ingang van de tramtunnel. 

Na de onthulling is er, naast de exposities, tijdens de stripdagen op 27 en 28 februari in de Broodfabriek in Rijswijk onder de aanhef 'Kèk mè nâh' speciale aandacht voor de tekenaar. Verder verschijnt een laatste stripalbum met niet eerder gepubliceerd werk.

De tentoonstellingen zijn tot en met 18 maart te bezoeken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag