Volledig scherm
De wandeling voert langs ruim zestig beelden. © Nico Heemel000

Beeldentuin Museum Voorlinden extra open

Museum Voorlinden in Wassenaar verzorgt deze zomer extra rondleidingen in beeldentuin Clingenbosch. Op de vrijdagmiddagen 7, 14 en 21 september en 12 oktober kan een beperkt aantal belangstellenden onder leiding van een gids een wandeling maken over het landgoed van Joop van Caldenborgh.

Beeldentuin Clingenbosch vormt de kiem van museum Voorlinden. In zijn tuin begon kunstverzamelaar Van Caldenborgh met het tonen van dit deel van zijn collectie. Aanvankelijk deed hij dat voor kennissen, later mocht ook publiek in beperkte mate een kijkje komen nemen. Verschillende van de werken zijn speciaal voor het landgoed gemaakt. De wandeling voert langs ruim zestig beelden van onder anderen Henry Moore, Sol LeWitt, Berlinde De Bruyckere, Carel Visser en Atelier van Lieshout. Ook is in de tuin een metershoog beeld te zien van Armando, de onlangs overleden Nederlands kunstenaar aan wie museum Voorlinden komende winter een grote overzichtstentoonstelling wijdt.

Omdat de beeldentuin zich op privégebied bevindt, zijn er slechts mondjesmaat rondleidingen. Alle eerder deze zomer geplande excursies waren in korte tijd volgeboekt. Om laatkomers alsnog de kans te geven, komen er vier excursies bij. Aanmelden hiervoor kan via de website van Voorlinden.

In het museum zelf is momenteel een goedbezochte tentoonstelling te zien van de Amerikaanse kunstenaar Wayne Thibaud.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag