Volledig scherm
Magic Moon is een van de populaire acts die optreden tijdens de Haagse Popdag. © p.r.

Beiaardier opent Haagse Popweek

De Haagse Popweek zoekt het hogerop dit jaar. Wethouder van cultuur Robert van Asten en de bandleden van Son Mieux zijn gevraagd het evenement morgen te openen in de toren van de Grote Kerk. Daar zal vanaf 12.00 uur stadsbeiaardier Gijsbert Kok het orgel bespelen en Haagse liedjes over de stad laten klinken. Dat blijft hij ook de dagen daarop doen, zodat het niemand ontgaat dat de Haagse Popweek aan de gang is.

Tijdens die week van 18 tot en met 27 oktober kunnen muzikanten en muziekliefhebbers zich alom onderdompelen in pop, rock en aanverwante stijlen. De eerste show is morgenavond in de YMCA Scheveningen. Tijdens een zogeheten Talent Night treedt daar vanaf 19.30 uur de nieuwste lichting van de Haagse popwereld voor het voetlicht.

Dinsdag treden de Haagse muzikale boezemvrienden Henk Koorn (Hallo Venray) en Melle de Boer (Smutfish) op in de kleine zaal van het Paard met onversneden americana. Het tweetal presenteert er een nieuw album en dat gebeurt met de nodige toeters en bellen. Bijzonder is dat zij de achtergrond zingen van hun eigen liedjes en dat gastvertolkers als Dyzack, Janneke Nijhuijs, Pat Smith, Arie Spaans en Nicko Christiansen de hoofdpartijen voor hun rekening nemen.

Popdag

Hoogtepunt is de jaarlijkse Haagse Popdag op de laatste zondag van de Popweek in het Paard. Overdag kunnen muzikanten in spe terecht met hun vragen op een informatiemarkt, 's avonds spelen Haagse acts als Magic Moon, Gian en Niko. Ook worden dan de Haagse Popprijzen uitgereikt.

Het volledige programma van de Haagse Popweek is te vinden op de site popradar.nl.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag