Volledig scherm
© anp

Bende opgepakt voor inbraken Den Haag en Rotterdam

Een 33-jarige Hagenaar is samen met drie anderen opgepakt op verdenking van woninginbraak. De politie denkt met deze aanhoudingen zeven inbraken in Den Haag en Rotterdam te hebben opgelost. Ook kijkt ze of het viertal voor meer zaken verantwoordelijk is.

De vier kwamen in beeld na een woninginbraak in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag op zaterdagmiddag 19 maart. Politie-onderzoek leidde tot de aanhouding van drie verdachten toen ze op 26 mei probeerden in te breken aan de Zuidwal in Den Haag. Tijdens de aanhouding hadden ze inbrekersgereedschap op zak. De vierde verdachte werd dezelfde nacht nog aangehouden in Rotterdam.  

Onderzoek
Naast de inbraak in de Haagse Jan van der Heijden straat worden de vier mannen in verband gebracht met nog zes inbraken in Rotterdam. De politie vergelijkt het inbeslaggenomen inbrekersgereedschap met aangetroffen sporen bij eerder gepleegde inbraken. Ook loopt er nog een onderzoek naar meer betrokken verdachten. Bij doorzoekingen vond de politie naast een gestolen laptop en een gestolen mobiele telefoon ook nog 700 gram hasj, wat zal worden vernietigd. Op donderdag 9 juni wordt de zaak behandeld door de raadkamer.  

Van de vier verdachten was één in bezit van een vals identiteitsbewijs en hij gaf een valse naam op. De politie onderzoekt zijn ware identiteit. De andere verdachten zijn twee mannen van 33 jaar oud, waarvan een uit Den Haag en een zonder vaste woonplaats, en een 45-jarige Rotterdammer. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag