Volledig scherm
Drukte in Leidschendam bij het benzinestation. © AD

Benzine hamsteren: lege pomp in Leidschendam

Mensen slaan op dit moment massaal benzine in. De hamsterwoede is zelfs zó groot, dat de pompen van een tankstation in Leidschendam vanmiddag leeg waren. Bij een ander benzinestation in Leidschendam ontstonden files voor een tankbeurt.

Met oog op de verwachte forse stijging van de benzineprijzen na de drone-aanval op een olie-installatie in Saoedi-Arabië nemen veel mensen nu het zekere voor het onzekere. Ook al is de tank nog niet helemaal leeg, velen gaan toch maar even bijtanken voordat de benzine duurder wordt.

Het onbemande tankstation van BP aan de Noordsingel in Leidschendam kon vanmiddag rekenen op grote belangstelling. Voor elke pomp stonden twee of meer auto’s te wachten. Dat ging zo door tot de pompen helemaal leeg waren.

Dat zorgde vervolgens voor extra drukte bij de pompen van Shell aan de overkant van de Noordsingel. Ook daar was het aansluiten in de file. De kassamedewerker begreep al niet waarom het opeens zo druk was bij Shell. ,,Oh, zijn ze leeg aan de overkant?” Ze kon niet zeggen of de prijzen morgen omhoog gaan.

De pompen van BP werden overigens snel weer bijgevuld.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag