Volledig scherm
Eef Hoos overleed in de Algarve.

Beruchte bajesklant Eef Hoos overleden na ziekbed

De beruchte Haagse crimineel Eef Hoos is in de nacht van 11 op 12 februari in Portugal overleden. De 69-jarige oud-bajesklant had de bijnaam 'Al Capone van Den Haag', vernoemd naar de gevreesde Amerikaanse gangster uit het begin van de 20ste eeuw. Hoos was al geruime tijd ernstig ziek en leed aan diabetes. Hij had een huis aan de Algarve in Portugal, waar hij in eenzaamheid zou zijn gestorven.

Eef Hoos leidde in de jaren '80 het Scheveningse 'incassobureau' Toetanchamon. Het bedrijf hield er een buitengewoon agressieve manier van werken op na. Een verslag van een rechtszaak in de Haagsche Courant waarbij Toetanchamon was betrokken, maakte hem razend. Hij eiste een rectificatie van de krant. Toen dat niet werd ingewilligd liet hij enkele brandstichtingen plegen bij kantoren van deze krant en gingen de ruiten op privé-adressen van directieleden aan diggelen.

Ook pleegde hij een (mislukte) aanslag op toenmalig wethouder Adri Duijvenstein nadat de gemeente een bouwplan van hem had afgekeurd voor een reusachtige molen in het Schevenings havengebied. Dat moest volgens hem een toeristische attractie worden, ofwel 'het achtste wereldwonder' zoals hij dat zelf noemde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag