Beschonken man slaapt roes uit in kledingkast, midden op de weg

VideoOmwonenden van de Oudemansstraat in Den Haag werden gisteravond met een wel heel bijzonder tafereel geconfronteerd. Ze troffen midden op de doorgaande weg een kledingkast aan, waarin een beschonken man zijn roes lag uit te slapen. 

Het schouwspel werd gisteravond vastgelegd door omwonende Randy van Dongen. Volgens hem werd de kast aangeboden voor grofvuil en liep de man dronken door de straat. ,,Hij liep zwalkend naar de kast, en gooide die op straat”, vertelt Van Dongen. ,,Hij liep 20 meter door, draaide zich om en liep weer terug naar de kast die midden op de rijbaan lag. Vervolgens stapte hij in de kast, ging erin liggen en dekte zich toe met de kastdeur.”

Vanaf daar pakte Van Dongen zijn telefoon erbij om de situatie te filmen. Op de video is te zien dat een automobilist het meubel besluit te inspecteren. Ook mensen die dan aan het wachten zijn op de tram, besluiten een kijkje te nemen. Een deur wordt verschoven en omstanders overleggen met elkaar. 

De omstanders laten de kast voor wat ie is en laten de situatie over aan de politie. Agenten schijnen er met een felle zaklamp in en tillen vervolgens met vier man een ogenschijnlijk beschonken man uit de kast. Hij is vervolgens meegenomen door de agenten.

De video van de situatie gaat viraal en is al meer dan honderd keer gedeeld. Onder de video wordt met een lach gereageerd. ‘Een week te laat maar eindelijk uit de kast’, schrijft iemand, met een knipoog  verwijzend naar Coming Out Day vorige week. ‘Hugo de groot ontwaakt uit zijn boekenkist’, grinnikt een ander.

Volgens de politie was de man inderdaad onder invloed van alcohol. Een woordvoerster laat weten dat de man een proces-verbaal heeft gekregen wegens openbare dronkenschap en baldadigheid. 

Volledig scherm
Man slaapt in kledingkast midden op straat in Oudemansstraat in Den Haag. © Randy van Dongen

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag