Volledig scherm
Het busje werd in beslag genomen door de politie © District8

Bestelbusje vol gestolen koper in beslag genomen, verdachten slaan op de vlucht

De politie heeft afgelopen nacht een bestelbusje die vol lag met gestolen koper van een bedrijfsinbraak aan de Laakkade in beslag genomen op de Van Musschenbroekstraat. Na een achtervolging konden twee verdachten worden aangehouden, maar anderen wisten te ontkomen. 

Meerdere getuigen zouden gisternacht een aantal mensen bij een auto op de Laakkade hebben zien ‘rommelen.’ Opvallend was dat het kenteken van het voertuig was afgedekt. De omstanders besloten het te melden bij de politie. De bestelbus zou niet veel later zijn weggereden in de richting van de Capadosestraat, waarna politie-eenheden een zoektocht begonnen.

Toen de wagen gelokaliseerd werd zijn vier personen gevlucht, één persoon kon direct worden aangehouden. De politie ging daarna achter de andere verdachten aan, maar terwijl dit gebeurde zag een van de verdachten zijn kans schoon om het voertuig opnieuw mee te nemen en te vluchten. Een korte achtervolging volgde en kort daarna kon ook de gevluchte bestuurder worden aangehouden.  

De twee verdachten zijn 25 en 38 jaar oud en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats, meldt de politie. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag