Volledig scherm
© ONS Voorschoten/AD

'Bestuurlijk mooie stap vooruit'

Het is een opmerkelijke stap. Bianca Bremer, die als wethouder van Voorschoten naar Leidschendam-Voorburg overstapt. ,,Ik heb er drie jaar gewoond."

Quote

Ik wil niet de indruk wekken dat ik Voorschoten in de steek laat

Bianca Bremer

Een slecht moment? ,,Ja, misschien wel", zegt Bianca Bremer over haar aanstaande verhuizing van het college van Voorschoten naar dat van Leidschendam-Voorburg.

Voorschoten verkeert financieel in zwaar weer, én Bremer is de derde wethouder die binnen een dik half jaar tijd vertrekt. Collega Inge Nieuwenhuizen nam vorige week afscheid. ,,Het blijft lastig", aldus Bremer. ,,Als Eppe (Beimers, red.) en Inge niet waren vertrokken, had ik volmondig ja gezegd. Nu heb ik gewikt en gewogen."

,,Ik wil niet de indruk wekken dat ik Voorschoten in de steek laat. Ik hoop dat mensen zich realiseren dat het bestuurlijk een mooie stap vooruit voor me is." Leidschendam-Voorburg is een veel grotere gemeente dan Voorschoten, ongeveer 75.000 om 25.000 inwoners.

Bremer werd begin deze maand gebeld door Gemeentebelangen (GBLV) met de vraag of ze Frank Rozenberg als wethouder wilde opvolgen. Rozenberg stapte vorige maand op, omdat hij het vertrouwen van de raad niet meer had.

Lokalen
Bremer maakt in Voorschoten ook deel uit van een lokale partij, ONS, waarvan ze een van de oprichters is en fractievoorzitter was. Ze zegt niet onbekend te zijn met de politici in Leidschendam-Voorburg. Met velen van hen zit ze in overlegorganen in de regio. ,,Ik heb drie jaar in Leidschendam-Voorburg gewoond", aldus Bremer. ,,Mijn tandarts zit er ook."

ONS verwacht volgende week met een voordracht te komen voor haar opvolger binnen het college van Voorschoten.

In Leidschendam-Voorburg stelt de VVD, samen met GBLV de grootste partij in de gemeenteraad, het goed te vinden dat het college weer wordt aangevuld. Fractievoorzitter Astrid van Eekelen is wel verrast dat GBLV ook zonder Rozenberg in de coalitie blijft. ,,GBLV en Rozenberg waren één pakket. Opvallend dat de kop-en-schotel kennelijk is gebroken."

Zowel VVD als CDA is bezorgd over met name de financiën die Bremer in het college onder haar hoede krijgt. Ze had die zware portefeuille in Voorschoten niet. CDA wijst erop dat ze nadrukkelijk om een wethouder 'met financiële expertise' had gevraagd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (22%)
  • Neutraal (5%)
5381 stemmen