Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeeld Frederik Hendriklaan kruising Willem de Zwijgerlaan © Remco Zwinkels

Betaalautomaat Frederik Hendriklaan jaagt klanten weg

Er komen minder bezoekers naar ‘de Fred’ in Den Haag sinds ze moeten betalen om hun auto te parkeren. Dat stelt een deel van de ondernemers in het winkelgebied aan de Frederik Hendriklaan. ,,Toen parkeren nog gratis was, was het veel drukker.”

‘s Morgens wordt zijn bakkerij nog altijd drukbezocht, maar na het middaguur loopt het aantal klanten gestaag terug, vertelt Armand Vermeulen van banketbakkerij Plasman aan de Frederik Hendriklaan. ,,Tot anderhalf jaar geleden konden bezoekers gratis parkeren in de winkelstraat”, legt de ondernemer aan ‘de Fred’ uit. ,,Nu moeten ze na 13.00 uur betalen. Niet veel (1,70 euro per uur, red.), maar het heeft mij wel klanten gekost. En klanten die je verliest, krijg je nooit meer terug...”

  1. VVD: Vuurwerkfestival moet doorgaan omdat het goed is voor Scheveningse economie
    Play

    VVD: Vuurwerk­fes­ti­val moet doorgaan omdat het goed is voor Schevening­se economie

    Werk met strandtenthouders samen om dit jaar een veilige en verantwoorde editie van het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen op poten te zetten. Dat pleidooi doet de Haagse VVD-fractie richting de gemeente. Op dit moment is niet duidelijk of en wanneer het festival precies gaat plaatshebben. Gemikt wordt op een datum na de zomer, omdat de enorme drukte tijdens de zomervakantie een potentieel onveilige situatie kan veroorzaken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag