Volledig scherm
Azad Sahin werd op 7 april in de Haagse shishalounge VLVT neergeschoten. Hij overleed maandag 9 april in het ziekenhuis. © Fotomontage Jos van Leeuwen/Privéfoto

Beveiliging opgeschroefd voor zaak tegen moordenaar Azad Sahin

De rechtbank in Den Haag zal bij de berechting van de vermeende moordenaar van de 17-jarige Azad Sahin, alleen de ouders van het slachtoffer in de zaal toelaten. Andere belangstellenden mogen hooguit achter glas meekijken. Dat meldde de rechter vanmiddag. De maatregel wordt genomen om te voorkomen dat de zaak uit de hand loopt.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de familie van Azad Sahin er van al eerder jacht op Mustaf S. te hebben gemaakt. Er werden twee verdachten opgepakt. De oudste kwam in januari in afwachting van het verdere proces vrij. Meteen na de dood van de jongen werd op straat al gezegd dat ‘de dader’ goed op zijn tellen moest passen.

De rechter zei gisteren dat hij daarnaast het hoofd van de beveiliging van de rechtbank heeft ingelicht. Hij wil genoeg bewaking om de zaak goed te laten verlopen

De inhoudelijke behandeling van de zaak is over drie weken. Tot nu toe heeft S. gezwegen. 

Azad Sahin werd in april na een korte ruzie in een shishalounge aan de Laan van Meerdervoort neergeschoten. Hij overleed ruim anderhalve dag later. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag