Beveiligingsbranche snakt naar nieuwe mensen: ‘Het is geen superleven, maar het biedt wel kansen’

VIDEODe beveiligingsbranche krijgt het steeds drukker. Vooral nu de politie steeds minder toekomt aan het beveiligen van evenementen en veiligheid steeds belangrijker wordt. Bedrijven zijn dan ook naarstig op zoek naar nieuw personeel. Maar dat blijkt niet zo makkelijk, want er worden tegenwoordig andere vaardigheden verwacht van potentiële kandidaten. ,,We zijn nu vooral gastheer- en vrouw.’’

Bij beveiligers denken de meeste mensen vaak aan grote, kale spierbundels en mannen van weinig woorden. Rob van Zee is allesbehalve zo’n ‘traditionele’ beveiliger. De Hagenaar uit Gouda is een joviale, innemende man die je eerder achter de receptie van een hotel zou verwachten. 

De beveiliger van Hofstad Security, dat vooral actief is in Den Haag en omgeving, is precies het type waar veel beveiligingsbedrijven tegenwoordig naar op zoek zijn. ,,We hebben nu veel meer die hospitalityfunctie. We vertellen mensen niet meer alleen wat ze niet mogen, maar ook wat ze juist wél mogen en waar we ze mee kunnen helpen’’, vertelt Van Zee. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Beveiliger in opleiding Joshkuw van Hofstad Security.
Volledig scherm
Beveiliger in opleiding Joshkuw van Hofstad Security. © Frank Jansen

Handdoek brengen

Beveiligers moeten soms ook andere taken uitvoeren. ,,Bij sommige hotels moeten ze bijvoorbeeld ook  gasten welkom heten en een handdoek brengen. Je hebt dus andere competenties en kwaliteiten nodig. Dat maakt het ook weer wat aantrekkelijker voor werkzoekenden’’, beklemtoont hij.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Beveiliger Rob van Zee.
Volledig scherm
Beveiliger Rob van Zee. © Frank Jansen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag