Volledig scherm
Twee leden van het Hoog Risico Beveiligingseskadron (HRB) op het Binnenhof. © Koninklijke Marechaussee

Beveiligingsteam voor het Binnenhof is nu compleet

Met het uitreiken van de diploma's aan de leden van het zesde peloton is sinds vandaag het zogeheten Hoog Risico Beveiligingseskadron (HRB) compleet. Dat meldt het ministerie van Defenisie.

De leden van het HRB bewaken en beveiligen objecten met een 'hoog risicoprofiel'. Het gaat om overheidsgebouwen, zoals ministeries en de Tweede Kamer, en om een groot aantal Joodse instellingen. Nu het zesde peloton klaar is voor hun taken, is de totale sterkte van het HRB op zo'n vierhonderd personen gekomen.

Politie
Het kabinet gaf de koninklijke marechaussee begin vorig jaar de opdracht om zes pelotons klaar te stomen. Marechaussees namen toen van de politie ook de beveiliging over van gebouwen met een hoog risicoprofiel.

In eerste instantie voerde de bijstandseenheid van de marechaussee die taak uit, maar geleidelijk aan is dat overgenomen door de HRB-pelotons.

Onder de genodigden bij de diploma-uitreiking was vandaag onder andere de nationaal coördinator Terrorismebestrijding en veiligheid (NCTV), Dick Schoof. ,,U bent nodig in deze tijden, waarin de dreiging van een aanslag reëel is. U werkt voor onze nationale veiligheid. Niet altijd zichtbaar, maar wel altijd snel inzetbaar'', aldus de NCTV-baas.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag