Bewoner opgeschrikt door bakstenen die spontaan uit gevel vallen in Oudemansstraat

VideoEen bewoner werd vanmorgen opgeschrikt door een harde klap in de Oudemansstraat in Den Haag. Hij ging op onderzoek uit en tot zijn verbazing lag een deel van de gevel op de stoep.

De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker de resterende losse stukken van de gevel gehaald om verdere gevaarlijke situaties te voorkomen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt bij het incident.

De afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Den Haag gaat het incident verder afhandelen. De Oudemansstraat werd tijdelijk afgesloten. Trams 16 en 17 liepen hierdoor de nodige vertraging op.

Afgebroken

Het is overigens niet de eerste keer dat er delen van gevels naar beneden vallen. In de Haagse wijken Laakkwartier en Spoorwijk zijn al vaker stukken spontaan afgebroken.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Op de Oudemansstraat is vanmorgen spontaan een deel van een gevel afgebroken © District8
  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag