Volledig scherm
Ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Bewoners Laak willen veiligheidskleding voor oud en nieuw: ‘Niet onbeschermd oorlogsgebied in’

Geld voor speciale veiligheidskleding waarmee je als bewoner met oud en nieuw de straat op kan. Daarvoor pleit bewonersplatform De Buurt Bestuurt in Laak in een brief aan waarnemend burgemeester Johan Remkes. 

Tom Nathans en Kees Berenbak van De Buurt Bestuurt vinden dat het tijd wordt voor onorthodoxe maatregelen tegen vuurwerk en andere risico's op straat. ,,Wij pleiten voor veiligheidsbudgetten per wijk", schrijven ze aan de nieuwe, tijdelijke, burgemeester van Den Haag. ,,Dat geld zou bijvoorbeeld uitgegeven kunnen worden aan beschermende uitrusting en omgevingspreventie. Geen bewoner gaat onbeschermd en zonder bestuurlijke rugdekking het oorlogsgebied in. Op dat terrein houdt het bewonersinitiatief ‘Vuurwerkvrije buurt’ geen stand.

Volgens de actieve bewoners van Laak zou het beter zijn om de regels om te draaien: een vuurwerkverbod voor de stad en een aantal zones aanwijzen waarin vuurwerk wel mag worden afgestoken. 

Quote

Als iemand iets van vergelijk­ba­re zwaarte en sterkte afsteekt in een woonwijk heet dat vuurwerk

De Buurt Bestuurt

,,Als iemand een bom af laat gaan in een woonwijk is deze een terrorist, maar als iemand iets van vergelijkbare zwaarte en sterkte afsteekt in een woonwijk heet dat vuurwerk en komt iemand ermee weg. Dat is absurd en daar moet een einde aan komen.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag