Bij de Rijswijkse zorgflat Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan, kregen bewoners via een hoogwerker bezoek van familie en vrienden.
Volledig scherm
Bij de Rijswijkse zorgflat Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan, kregen bewoners via een hoogwerker bezoek van familie en vrienden. © Regio15

Bewoners van Rijswijkse zorgflat krijgen hoog bezoek: ‘Mijn moeder heeft voor het eerst weer gelachen met tranen’

Bewoners van verzorgingshuis Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan in Rijswijk keken vandaag vreemd op toen ze opeens hun familieleden en vrienden op een hoogwerker voor het raam zagen staan, terwijl een dj in de binnentuin gouwe ouwe hits draaide. 

Zorgorganisatie Florence riep familieleden op om de bewoners van Steenvoorde onder de bezielende begeleiding van de glazenwasser en initiatiefnemer John Roos te bezoeken. ,,Ik vond het de eerste meter eng, daarna dacht ik: gewoon doen”, vertelt Betsy Ooms aan Regio15. ,,Ik heb mijn moeder in de afgelopen twee weken niet gezien, maar wel gesproken. Het was een heel degelijk apparaat. Fantastisch.” 

Tom Jones

Terwijl She's a Lady van Tom Jones uit de speakers galmt en het zonnetje schijnt, turen de bewoners met glimmende oogjes uit het raam. Af en toe schuiven ze een gordijntje weg om te kijken naar het bezoek van hun buren. Lieke Lempens heeft net ook hoog bezoek gebracht aan haar 94-jarige moeder. Ze heeft haar al drie weken niet kunnen bezoeken. ,,Ik vond het heel erg eng, maar ik ben echt super blij dat ik het heb gedaan. Mijn moeder was ook heel blij, ze heeft voor het eerst weer gelachen met tranen.”

Quote

Ik krijg kippenvel in mijn nek als ik het er over heb

John Roos , Glazenwasser

Glazenwasser John Roos zat op de bank toen hij op het idee kwam om het bezoek met de hoogwerker te regelen. ,,Ik leek net Willie Wortel, er kwam een lampje boven mijn hoofd”, vertelt Roos. Met hulp van het verhuurbedrijf van de hoogwerkers, de dj en een zanger, werd het plan snel waarheid. ,,Al die bedrijven zetten zich belangeloos in om die mensen een mooie dag te bezorgen.” 

De bezoekers die Roos meeneemt op de hoogwerker zijn steeds weer emotioneel. ,,Ik krijg kippenvel in mijn nek terwijl ik het er over heb. Dit is niet in geld uit te drukken. Het is echt super”, sluit hij met een brok in zijn keel af. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag