Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

'Bezuiniging van 33 miljoen gaat heel veel ellende opleveren voor mensen die keihard zorg nodig hebben'

,,Dit gaat heel veel ellende opleveren voor mensen die keihard zorg nodig hebben'', zegt Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij. De fractieleider gelooft er niet in dat het stadsbestuur voor 33 miljoen euro kan bezuinigen op de zorg aan kinderen en ouderen door 'efficiënter te werken', 'betere regie te voeren' en 'scherper te sturen'.

En hij vindt mede-oppositiepartijen SP en PvdA aan zijn kant. ,,Deze bezuinigingen zijn een klap in het gezicht van kinderen in nood en ouderen in eenzaamheid'', zegt PvdA-fractieleider Martijn Balster.

De stevige woorden gaan voorbij aan de belofte die zorgwethouder Kavita Parbhudayal doet. De maatregelen in de zorg zullen niet ten koste gaan van Hagenaars die hulp nodig hebben, benadrukt ze niet voor de eerste keer.

Collegepartij D66 gelooft in haar aanpak. ,,Het is goed dat het stadsbestuur de zorgcowboys, de overindicering en de onnodige bureaucratie gaat aanpakken'', zegt raadslid Danïel Scheper.

Dupe

Toch leven ook bij de coalitiepartijen de nodige zorgen. Gaat het in de toekomst ook nog lukken om de oplopende zorgkosten het hoofd te bieden?

,,Het rijk moet een eerlijke vergoeding gaan geven'', zegt Arjen Kapteijns, fractievoorzitter van GroenLinks. Anders betalen de kwetsbare groepen in de stad daadwerkelijk de prijs.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag