Volledig scherm
PREMIUM
Toen Lau in de klas van zijn kleindochter over de oorlog mocht vertellen, hingen de leerlingen aan zijn lippen. © wtg

Bij een kop koffie in de kerk sloeg de vonk tussen Lau en een ondernemende weduwe over

Hij was weduwnaar toen hij, op z'n tachtigste, naar Canada reisde om oude klanten, die ooit emigreerden, te bezoeken. Daarna had het leven nog een heerlijke verrassing. Deze keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Lau Gardien (9 mei 1937 - 2 november 2019).

Lau was de oudste in een groot katholiek gezin in Honselersdijk. Zijn vader was kantonnier in dienst van de provincie en z'n moeder zorgde voor Lau en z'n acht broertjes en zusjes. Lau was een enthousiaste jongen die na de lagere school met kannen melk, en broer Kees, langs de deuren ging. Op dansles, bij Wesseling in Delft, ontmoette hij Wil met wie hij trouwde en een gezin stichtte. Samen met vier buurmannen werden er vijf huizen gebouwd waar Lau, met veel plezier, tot begin deze eeuw woonde.

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag