Volledig scherm
PREMIUM
Suzanne Vollering (zittend met bidon) en Sophia Aberson (links, schuin achter haar met blauw shirt). © Angelo Blankespoor

Bij jubilerend HPSV tellen de voetballende vrouwen dubbel en dwars mee: 'We gaan voor vliegende start'

Anders bekekenDe Haagse Politie Sport Vereniging viert dit jaar het 100-jarig bestaan. En hun vrouwenafdeling begint aan het 25ste seizoen. Daarbij draait het vrouwenteam steevast bovenin mee.

Het is een pocket-complex, daar aan de Henriëtte Roland Holstweg. Maar wat het tekort komt aan omvang, maakt het meer dan goed qua overzichtelijkheid. Plus klassieke voetbalcharme. Want daar is het mee overgoten. Gemetselde dug-outs, een met de hand te bedienen scorebord en ballenvangers die het zwaar hebben om zichzelf overeind te houden. Het atletiekbaantje om het eerste veld heen raakt weliswaar langzaam maar zeker overwoekerd, maar is gelukkig nog wel zichtbaar. Ondanks de locatie middenin de stad aan overdadig groen geen gebrek, want het ligt in het Zuiderpark (kant Loevesteinlaan).

  1. Werken als zeilmaker: Van een enorme waterzak tot een rugzak voor gasvervoer
    PREMIUM
    Vak Apart

    Werken als zeilmaker: Van een enorme waterzak tot een rugzak voor gasvervoer

    Over mensen die met hun handen werken en daar meester in zijn. Vandaag meesterzeilmaker Jan Moers (66). Zijn zeilmakerij werd vijf generaties geleden begonnen door een Delftse zadelmaker die naar het boterdorp verhuisde. ,,Dat was mijn overgrootvader. Zijn zoon, mijn opa, was ook nog zadelmaker maar tegen de tijd dat er meer auto's dan paarden kwamen, schakelde het bedrijf over op het maken van zeilen, tentdoek en autobekleding."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag