Het schilderij dat komende zaterdag te zien is.
Volledig scherm
Het schilderij dat komende zaterdag te zien is. © Kunsthandel Ivo Bouwman

Bijna nooit vertoonde Van Gogh te zien door Haagse kunsthandel

De Haagse Kunsthandel Ivo Bouwman toont zaterdag 10 maart het schilderij ‘Stadsgezicht met ophaalbrug’ van Vincent van Gogh op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht. 

Het werk was 114 jaar lang onderdeel van een privé-verzameling. Drie keer eerder was het doek te zien op een tentoonstelling van de wereldberoemde schilder. Dat gebeurde in 1904 in Rotterdam, in 1956 in München en voor het laatst in Parijs in 1960. In 2018 is de eer aan Maastricht.

Welke stad er precies is geschilderd, is niet duidelijk. Het is één van de werken die Vincent bij zijn moeder in Nuenen achterliet voordat hij in november 1885 via Antwerpen naar Parijs vertrok.

  1. Bewoners Renbaankwartier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastgevende Oost-Europeanen’ spuugzat

    Bewoners Renbaan­kwar­tier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastge­ven­de Oost-Europeanen’ spuugzat

    Ze plassen in portieken, stoken vuur bij de speeltuin, vallen voorbijgangers lastig en drinken in het openbaar. Buurtbewoners van het Renbaankwartier in Scheveningen zijn de overlast die de ‘tientallen Oost-Europeanen zonder vaste woon- of verblijfplaats’ veroorzaken spuugzat. De overlastgevers zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk in het Bella Vista en Andante hotel ondergebracht.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag