Hofbad Ypenburg moet deze zomer zes weken dicht wegens werkzaamheden - DEN HAAG 5 JULI 2015 - FOTO NICO SCHOUTEN
Volledig scherm
Hofbad Ypenburg moet deze zomer zes weken dicht wegens werkzaamheden - DEN HAAG 5 JULI 2015 - FOTO NICO SCHOUTEN © NICO SCHOUTEN

Billenknijper Hofbad moet langer vastzitten

De 35-jarige Iraniër Farhad C., die wordt verdacht van billenknijpen in het Hofbad in Ypenburg, moet langer vast blijven zitten. Dat heeft de rechtbank maandag bepaald. Op verzoek van de advocaat zal het eerdere politieverhoor opnieuw worden vertaald. In de oude tekst zou het erop lijken dat de man bekende, maar hij zegt onschuldig te zijn.

In het Hofbad was op 18 maart veel opschudding, nadat een man zeven mensen had betast. Het ging om zes tieners en een volwassene die volgens het OM ‘plotseling en onverhoeds’ bij de billen werden gegrepen. Farhad C. werd opgepakt als verdachte van deze ontucht. Bij de zitting maandag over de zaak viel de man fel uit naar de rechter. ,,Ik wil gerechtigheid en wacht al drie maanden.”

Volgens zijn advocaat zijn er mogelijk fouten gemaakt bij het verhoor. Het gesprek werd niet in de moedertaal (Azeri) van de verdachte afgenomen. De rechtbank stond de raadsman toe om de opnames terug te luisteren. Een verzoek om opheffing van de voorlopige hechtenis werd niet ingewilligd. Volgens de rechter is er gevaar op herhaling. De man weigerde mee te werken aan een psychisch onderzoek, omdat ‘de deskundige niet in God geloofde’. De rechtszaak wordt op 3 september voortgezet.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag