Volledig scherm
Het plein in De Lier waar het slachtoffer werd mishandeld. © Street View

Blunder: Justitie laat verdachte zware mishandeling vrij

Het zwaargewonde slachtoffer van een mishandeling door een Pool in het Zuid-Hollandse dorp De Lier was in het ziekenhuis even bang dat hij niet meer de oude zou worden. Dat viel uiteindelijk gelukkig mee, maar groot was zijn verbijstering toen hem vanochtend werd verteld dat de dader is vrijgelaten.

'Ik heb donderdagochtend van de politie te horen gekregen dat de dader, die op 5 november voor de rechter moet verschijnen voor de aanklacht  poging tot moord, per abuis is vrijgelaten. In het huis van bewaring heeft iemand een blunder gemaakt. Men heeft de verkeerde Pool vrijgelaten, het bleek om iemand te gaan met dezelfde achternaam,' aldus de jongen (24) uit Naaldwijk die anoniem wenst te blijven.

Het slachtoffer werd op 22 juli na een avondje uit door de man op een parkeerterrein mishandeld: 'Ik kreeg eerst een paar klappen in mijn gezicht en toen ik op de grond lag ben ik een aantal keren in mijn gezicht getrapt waarbij ik het bewustzijn verloor. Er werden twee mannen van 25 jaar oud uit De Lier aangehouden kort na het voorval. Een van hen bleek de verdachte.

Duister
Verder herinnert hij zich niks meer van het gebeuren. Ook over de aanleiding van de mishandeling tast hij in het duister. Hij vermoedt dat de Pool 'een flink bakkie' op had, maar weet dat niet zeker. 'De dader schijnt weinig spraakzaam te zijn geweest tegen justitie over zijn daad,' aldus het slachtoffer.

De Naaldwijker werd in het ziekenhuis drie dagen in een kunstmatige coma gehouden, en moest daarna nog een aantal dagen op de Intensive Care verblijven. Inmiddels is hij er weer wat beter aan toe, hij is weer aan het werk, maar is nog snel moe, gaat elke dag vroeg naar bed en zal het voorlopig rustig aan moeten doen.

De vrijgelaten Pool is op dit moment nog niet teruggevonden. De politie is naar de man op zoek. De Naaldwijker vreest dat de dader zijn biezen heeft gepakt en naar Polen is vertrokken: 'De politie heeft me verteld dat er een internationaal arrestatiebevel zal worden uitgevaardigd als hij niet snel gevonden wordt'.

De Naaldwijker weet nog niet of hij de rechtszaak gaat bezoeken: 'Ik hoef geen mondelinge getuigenis af te leggen en ik weet niet of ik wel met die man geconfronteerd wil worden, ik denk er nog over na.'

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag