Boeren bij het Binnenhof. De boerenprotestgroep Farmers Defence Force demonstreert tegen voermaatregelen van minister Carola Schouten (Landbouw), waar in de Tweede Kamer over gedebatteerd wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren bij het Binnenhof. De boerenprotestgroep Farmers Defence Force demonstreert tegen voermaatregelen van minister Carola Schouten (Landbouw), waar in de Tweede Kamer over gedebatteerd wordt. © ANP

Boeren zijn opnieuw van plan in Den Haag massaal te demonstreren tegen de stikstofmaatregelen

De boeren zijn opnieuw van plan op het Malieveld te demonstreren tegen stikstofreductie. Ze zijn woedend over de uitkomsten van een rapport dat in opdracht van het ministerie van landbouw is opgesteld. Gedacht wordt om de landbouw in de Gelderse Vallei (60-80 procent) en het Groene Hart (50 procent) minder stikstof te laten uitstoten. Dan is het sluiten van boerenbedrijven onvermijdelijk.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  10

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.