Fee en Kick kregen samen met opa en oma Bousquet een boete van 130 euro voor het plukken van 47 narcissen uit een gemeentelijk perkje in Den Haag.
Volledig scherm
Fee en Kick kregen samen met opa en oma Bousquet een boete van 130 euro voor het plukken van 47 narcissen uit een gemeentelijk perkje in Den Haag. © Frank Jansen

'Boete voor bloemenplukkers volkomen terecht'

De boete van 130 euro, die de jonge Fee (5) en Kick (3) samen met hun oma Merete Bousquet (65) kregen voor het plukken van narcissen uit een perkje, is 'volkomen terecht'. Dat zegt wethouder Boudewijn Revis van Den Haag donderdag tegen Omroep West.

 1. Baantjer-auteur Peter Römer schrijft ‘a-typisch’ boek over mysterieus schilderij ónder Haags meesterstuk
  PREMIUM

  Baan­tjer-au­teur Peter Römer schrijft ‘a-ty­pisch’ boek over mysterieus schilderij ónder Haags meester­stuk

  De moderne techniek staat voor niets. Een nieuwe scan kijkt dwars door verflagen heen en ziet of er nog een ander schilderij onder de oppervlakte ligt. In de 17de en 18de eeuw waren schilders niet rijk en werden oude doeken opnieuw gebruikt. ,,Dat is toch een fascinerende gedachte? Dat onder een meesterstuk nog een ander meesterstuk kan zitten’’, zegt Peter Römer, die een geslaagde poging heeft ondernomen er een spannend boek over te schrijven.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Sneeuwpoppen en sleeën in Den Haag
  Play

  Sneeuwpop­pen en sleeën in Den Haag

 2. Gewonde bij aanrijding op Erasmusweg
  Play

  Gewonde bij aanrijding op Erasmusweg

Den Haag