Volledig scherm
Stapel oud papier © Dreamstime

Boete voor oud papier naast
container was terecht

Twee Hagenaars moeten toch 126 euro bestuursdwangboete aan de gemeente betalen, omdat zij dozen met oud papier naast de afvalcontainer hadden neergezet. De twee beweerden eerder tijdens rechtszaken dat niet zij, maar anderen die doos daar hadden neergezet. 

In het ene geval zou iemand anders mogelijk een adreswikkel uit de papiercontainer hebben gehaald en die in de doos hebben gestopt. De Raad van State vindt het echter aannemelijker dat het wel de doos met oud papier van de nu beboete bewoner was, omdat zijn partner even daarvoor de gemeente had gebeld dat de papiercontainer uitpuilde. De bewering van de andere bewoner dat het oud papier in een wijndoos zat van een merk dat hij en zijn vrouw nooit drinken, overtuigde het hoogste bestuursrechtscollege ook niet.

Volgens de Raad heeft de gemeente Den Haag voldoende bekend gemaakt dat afval niet naast volle afvalcontainers geplaatst mag worden. Als containers vol zijn, moeten bewoners het oud papier in een andere container deponeren of mee terug naar huis nemen. 

Kortom, de gemeente mocht terecht een rekening sturen voor het verwijderen van het verkeerd aangeboden oud papier. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag