Volledig scherm
Automobilisten negeren de rode kruizen boven de snelweg. © Politie Den Haag

Boetes voor meer dan honderd automobilisten die over afgesloten snelweg reden

Meer dan honderd automobilisten kunnen een boete verwachten, omdat ze gisteren rode kruizen boven de snelweg A4 bij Leidschendam negeerden. Zij krijgen een prent van 240 euro op de mat.

Een aantal rijstroken van de A4 bij Forepark, Leidschendam was zondag even voor 13.00 uur dicht vanwege een autobrand. Om hulpverleners de benodigde ruimte te geven, werden de rode kruizen op de matrixborden aangezet. Veel bestuurders negeerden dat  en bleven stug doorrijden.  Binnen tien minuten tijd werden 117 automobilisten gefilmd die blindelings doortuften.  Politieagenten die niet nodig waren om de autobrand te blussen, hebben de beelden gemaakt. De doorrijders kunnen een bekeuring tegemoet zien van 240 euro.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Hoogzwangere Nadrien aangereden bij mogelijke straatrace: ‘Mijn vrouw riep: ik ga de baby verliezen!’
    Video

    Hoogzwange­re Nadrien aangereden bij mogelijke straatrace: ‘Mijn vrouw riep: ik ga de baby verliezen!’

    Een harde klap en een oorverdovend geschreeuw klonk gisteravond rond 21.15 uur aan de Stationsweg in Den Haag. De 22-jarige Noureddine el Allaoui is op dat moment aan het werk bij de bakkerij op de hoek. Hij rent naar buiten, waar hij zijn hoogzwangere vrouw aantreft naast haar verbrijzelde scooter. ,,De automobilist reed veel te hard. Hij deed mogelijk mee aan een straatrace.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag