‘Boulevard ziet er uit als de A4': Strandtenteigenaren Noordboulevard gaan niet meer opbouwen dit seizoen

VideoEen boulevard als een A4 van asfalt, een bouwput aan de overkant, geen waterleiding en straatlantaarns uit het jaar nul.

De strandtenthouders die vandaag op het strand aan de vandaag geopende Noordboulevard zouden moeten gaan opbouwen doen dat niet. ,,Het heeft totaal geen zin om hier op te bouwen. We gaan hier geen bezoekers trekken", zegt Peter Ludovici, eigenaar van ‘Werelds’.

Na eindeloze onderhandelingen met de gemeente over bouwverplichtingen en compensatie is er gisteren op het laatste moment een compromis bereikt: vastgoedeigenaar Hommerson, die aan de overkant nog niet klaar is met bouwen van winkels, heeft toegezegd de pacht  te betalen van de strandtenthouders die zij op hun beurt weer verplicht zijn aan de gemeente, vertelt Ludovici. ,,Op die manier verdienen we hier weliswaar niets dit seizoen, maar kost het ons ook geen pacht.”

Hart voor Den Haag/Groep de Mos  geeft aan niet blij te zijn met de ‘bouwput’ aan de Noordboulevard. ,,In januari al aan de bel getrokken, maar kennelijk tevergeefs.” De partij maakt zich zorgen en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur over de vertraging.

Volledig scherm
Het begin van de werkzaamheden aan de Noordboulevard in Scheveningen. © Fred Leeflang

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag