Volledig scherm

Bouw voor vluchteling Narcislaan kan door

De bestuursrechter weigert opnieuw om de bouw van een vluchtelingencomplex aan de Narcislaan in Den Haag stil te leggen. Dat betekent dat woningcorporatie Arcade Mensen en Wonen op 1 september kan beginnen met het heien en de aanleg van de fundering.

Donderdag stonden omwonenden voor de tweede keer in korte tijd bij de bestuursrechter om schorsing van het bouwplan te eisen. Ze vrezen dat als de bouw eenmaal is begonnen, de komst van de 22 vluchtelingenwoningen niet meer tegengehouden kan worden.

De definitieve uitspraak van de rechter over het vluchtelingencomplex, die uiterlijk in oktober gedaan wordt, zou daar dan niets meer aan kunnen veranderen. Ook als de rechter zou bepalen dat het bouwplan niet door de beugel kan.

Volgens de bestuursrechter is die angst voor onomkeerbare gevolgen onterecht. Als er al gebouwd is op de fundering, dan moet dat gewoon verwijderd worden. Of het bouwwerk moet voor een ander project gebruikt worden.

Omwonenden van de Narcislaan vinden dat het vluchtelingencomplex te hoog wordt. Ze zeggen dat ze niets hebben tegen de komst van de vluchtelingen zelf. Op 30 augustus is er weer een rechtszitting over de zaak.

Het complex zal bestaan uit 22 appartementen en biedt ruimte aan 60 vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Volgens de gemeente zij

In samenwerking met indebuurt Den Haag