Volledig scherm
De organisatie van het Vreugdevuur in Scheveningen © ANP

‘Bouwers vreugdevuur Scheveningen zien af van wedstrijd met Duindorp’

De bouwers van het vreugdevuur in Scheveningen willen geen wedstrijd meer met Duindorp om de hoogste vuurstapel. Dat maakte de organisatie van de bouwers gisteravond bekend tijdens een vergadering, meldt Hart van Nederland.

Ze willen zo voorkomen dat het opnieuw uit de hand loopt. Mede door de strijd werd de stapel elk jaar iets hoger. De organisatie van Scheveningen wil daarnaast dat het vreugdevuur kleinschaliger en simpeler wordt. Hoe dat er dan uit moet gaan zien, is nog niet duidelijk. 

Onderzoek

Bouwers van zowel Scheveningen als Duindorp zeiden vanavond tegen deze krant dat ze wel eerst het onderzoek van de OVV af willen wachten voordat ze concrete plannen maken. Volgens deze raad zal er onder meer worden gekeken naar de voorbereiding van de vreugdevuren en naar de problemen die zijn ontstaan na het ontsteken ervan.

Een onderzoeksteam zal zo snel mogelijk worden samengesteld. Naar verwachting zijn de onderzoeksresultaten rond het najaar bekend, dus voordat de eventuele voorbereidingen voor de vreugdevuren voor de nieuwe jaarwisseling beginnen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag