De actievoerders hangen op 16 november 1986 een spandoek boven de deur van het Johan de Witthuis. Leo van der Velde (rechts) ziet erop toe.
Volledig scherm
PREMIUM
De actievoerders hangen op 16 november 1986 een spandoek boven de deur van het Johan de Witthuis. Leo van der Velde (rechts) ziet erop toe. © LEEUWEN, JOS VAN

Boze bezetters van dependance Mauritshuis hingen een strop op, maar ‘lintje’ zat er niet in

Lieve RachelLeo van der Velde schrijft wekelijks een brief aan kleindochter Rachel (10) waarin hij vertelt over het Den Haag van vroeger en nu. Deze week in de rubriek Lieve Rachel: Hoe een eind werd gemaakt aan de bezetting van de dependance van het Mauritshuis. 

  1. Haagse verdachte opgepakt in groot drugs- en geldonderzoek

    Haagse verdachte opgepakt in groot drugs- en geldonder­zoek

    De politie heeft dinsdag en woensdag zeven verdachten opgepakt in een groot internationaal onderzoek naar harddrugshandel en ondergronds bankieren. In totaal zijn rond de dertig mannen en vrouwen gearresteerd, ook in onder meer Frankrijk en Roemenië. De Nederlandse verdachten komen uit Den Haag, Amsterdam, Waardenburg, Rucphen, Hellouw en Roemenië, aldus de politie Oost-Nederland, die samen met de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD het Nederlandse deel van het onderzoek deed.
    Den Haag

In samenwerking met indebuurt Den Haag