Een medewerker van het Mauritshuis toont een portret van Johan Maurits op de plek in de foyer waar tot afgelopen zomer zijn borstbeeld stond. Dat ligt nu in het depot.
Volledig scherm
Een medewerker van het Mauritshuis toont een portret van Johan Maurits op de plek in de foyer waar tot afgelopen zomer zijn borstbeeld stond. Dat ligt nu in het depot. © ANP

Boze twitteraars hoeven Johan Maurits niet met eigen ogen te zien

De verwijdering van het borstbeeld van Johan Maurits leidde tot verhitte discussies, maar die boze mensen lieten het zondag massaal afweten bij de speciale ‘Maurits-actie’ van het Mauritshuis. 

 1. Ouderen trekken aan de bel: ‘Aanvragen energietoeslag blijft in Den Haag onnodig ingewikkeld’
  PREMIUM

  Ouderen trekken aan de bel: ‘Aanvragen energietoe­slag blijft in Den Haag onnodig ingewik­keld’

  Het aanvragen van de energietoeslag blijft in Den Haag voor problemen zorgen. Ouderen, die digitaal niet zo handig zijn, klagen dat het onnodig ingewikkeld is om de aanvraag op papier in te dienen. Volgens de Algemene Bond van Ouderen (Anbo) speelt dit probleem alleen in Den Haag. De belangenorganisatie pleit voor een speciaal telefoonnummer of afdeling waar deze groep terecht kan.
 2. Dit zijn de favoriete plekken van Splinter Chabot: ‘Hier kun je in vrijheid een paradijsvogel zijn’
  met video

  Dit zijn de favoriete plekken van Splinter Chabot: ‘Hier kun je in vrijheid een paradijsvo­gel zijn’

  Als kleine jongen vond Splinter Chabot het spannend om in zijn strakke paardrijbroek en hoge rijlaarzen naar de manage te fietsen, maar eenmaal daar voelde hij zich vrij. Zijn geboortestad Den Haag zit voor hem vol met ‘veilige bubbels’. Voor de AD-videoserie Echt, waarin bekende Nederlanders hun stad tonen, bezocht hij met schrijver en programmamaker Shula Tas drie van zijn favoriete Haagse plekjes.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag