Volledig scherm
Het strakke nieuwe pak van de Haagse spuitgasten © Facebook Brandweer Haaglanden

Brandweer Haaglanden in nieuw jasje voor de kleinere klus

Brandweermannen in de regio lopen binnenkort in een nieuw uniform. Het korps in Den Haag is het eerste in Nederland dat investeert in interventiekleding: een uniform waarin de spuitgasten kunnen uitrukken naar de kleinere en ongevaarlijke klussen.

De Haagse brigade ondertekende gisteren een contract met een fabrikant die de de huidige kazernekleding dit jaar nog moet gaan vervangen. Volgens de brandweer is er een grote vraag naar de 'juiste kleding voor de juiste klus'. ,,Een groot deel van ons werk vraagt om flexibele, stevige en herkenbare kleding. In een aantal gevallen hoeft het werk niet in de zwaar beschermende kleding gedaan te worden."

De nieuwe interventiekleding zal op de kazernes worden gedragen en wanneer de brandweer uitrukt voor zaken als kleine hulpverleningen, liftinsluitingen, wateroverlast en werkzaamheden aan de walkant bij waterongevallen. Het concept draait eind dit jaar proef in de Haagse regio en wordt ter beschikking gesteld aan Brandweer Nederland, zodat ook andere korpsen er gebruik van kunnen maken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag