Volledig scherm
De brandweer is ook ruim 24 uur na de verwoestende brand aan de Steenplaetsstraat in Rijswijk nog bezig met nablussen. © District8

Brandweer nog steeds druk met blussen van pand in Rijswijk

Ruim een dag nadat er een brand uitbrak in een kantoorpand aan de Steenplaetsstraat in Rijswijk is de brandweer vandaag nog steeds druk bezig met het nablussen.

Volgens de brandweerwoordvoerder zagen omstanders wat rook boven het gebouw en is daarom de brandweer weer naar het afgebrande kantoorpand gekomen om na te blussen en het pand te controleren.  Deze nacontrole is ‘bijna standaard bij zulke grote branden’, aldus de zegsman. Een hoogwerker is aanwezig om eventueel ook van bovenaf te blussen. Ook eerder vannacht moest de brandweer in actie komen om na te blussen. 

De brandweer had gisteren moeite om de brand onder controle te krijgen door de hitte en rook. Pas toen de gevel van het pand werd gesloopt, kon de brandweer goed aan de slag. 

De brand was verwoestend. Het pand is inmiddels grotendeels gesloopt. De brand begon rond 09.00 uur ‘s ochtends door kortsluiting in een een lasersnijmachine van Kiwi Electro, een bedrijf dat in het pand zit. Kiwi is nu dakloos en dat geldt ook voor een internetprovider. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag