Volledig scherm
Container in brand op de Kompasstraat met de Vuurbaakstraat Scheveningen. © District8

Brandweer: Plotseling veel brandmeldingen in Den Haag

De Haagse brandweer krijgt deze avond erg veel meldingen binnen van kleine brandjes. ,,Dat valt erg op”, zegt een woordvoerder.

Na de rellen in Duindorp is deze wijk door de politie omsingeld. Maar met name afvalcontainers worden sinds 21.00 ook veel in brand gestoken in andere volkswijken, zoals Laak en Escamp. In Belgisch Park is ook een scooter uitgebrand en moest de brandweer met spoed naar in een bijgebouw van een pand aan de Nieuwe Duinweg.

Veertien brandjes

Tussen 21.00 en 22.00 uur werden alleen in Den Haag al veertien kleine brandjes gemeld, waarvan veel in ondergrondse containers. Drie van de veertien brandjes waren in Scheveningen, de andere waren verdeeld over andere wijken in Den Haag. In Duindorp werden in dat uur geen brandjes gemeld. Ook hierna bleven de brandmeldingen in hoog tempo binnenkomen.

Uit omringende gemeenten zijn brandweerwagens onderweg om te helpen met blussen. Het aantal branden is volgens de woordvoerder rond 22.00 hoog, maar niet uitzonderlijk. ,,Er zijn vaker dagen dat het onverwacht druk is.” 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Grote bouwcontainer in brand aan de Stadhouderslaan. © Jos van Leeuwen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag