Volledig scherm
De deo-challenge op YouTube © Videostill Enzo Knol

Brandwonden bij scholieren door nadoen stunt Enzo Knol

Haagse basisschoolleerlingen hebben verwondingen opgelopen toen zij de 'deo-challenge' uit een filmpje van You Tube-ster Enzo Knol nadeden. Knols vrienden spoten in een video van dichtbij deodorant op zijn arm en dat levert flinke huidirritaties op. Een Haagse leerling belandde zelfs bij de huisarts met een ontstoken wond nadat hij de stunt nadeed.

Vrienden van Enzo Knol deden de 'deo-challenge' in één van zijn videoblogs. Knol riep kijkers op dit niet na te doen, maar Haagse scholieren deden het toch.

Leerlingen van basisschool de Toermalijn in Den Haag liepen flinke brandwonden op toen ze stunt nadeden, en één leerling moest zelfs naar de huisarts met een ontstoken wond.

Bezorgd
Een bezorgde lerares van de Haagse school mailde het NOS Jeugdjournaal om haar zorgen over de invloed van vloggers zoals Knol te uiten. Volgens haar heeft Knol veel invloed op kinderen uit groep 6,7 en 8.  ,,Zij (de leerlingen, red.) kijken enorm tegen hem op en volgen hem massaal. Ze zijn echter nog niet in staat om de gevaren van het nadoen van deze challenges in te schatten", schrijft de lerares.

Reactie school
De school laat weten dat één leerling zich in de thuissituatie verwondde. De leerkracht van die leerling en de directeur van die school voeren nu overleg. 

Populair

580.487 mensen zijn geabonneerd op het YouTube-kanaal van vlogger Enzo Knol. In Utrecht zorgde Knol in oktober 2014 voor chaos tijdens een spontane fanmeeting. De vlogger moest door de politie ontzet worden om uit de mensenmassa te kunnen wegkomen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag