Anitta is onlangs bekroond tot één van de meest invloedrijke artiesten op social media.
Volledig scherm
Anitta is onlangs bekroond tot één van de meest invloedrijke artiesten op social media. © SCJ

Braziliaanse zangeres Anitta treedt op tijdens Pal Mundo Outdoor

Ze heeft ruim 45 miljoen volgers op Instagram. Akkoord, dat zegt nog niet alles over haar zangtalent, maar het is wel een goede indicatie van haar immense populariteit in Zuid-Amerika in het algemeen en in Brazilië in het bijzonder. Zaterdag 4 juli maakt deze Anitta – achternaam uiteraard overbodig – haar opwachting op het strand van Scheveningen.

Daarmee is Anitta op voorhand ook hier in Den Haag en omgeving die dag ongetwijfeld de grootste publiekstrekker op Pal Mundo Outdoor, het naar verluidt grootste jaarlijkse Latin & Carribean Festival in Europa. Ook Rolf Sanchez, die afgelopen seizoen furore maakte in De Beste Zangers, heeft trouwens inmiddels zijn komst bevestigd, nadat eerder al onder anderen Ozuna, Natti Natasha, El Alfa, Gente de Zona en Konshens werden aangekondigd.

Anitta, volledige naam Larissa de Macedo Machado, is zangeres, songwriter, danseres en actrice. In 2017 werd ze door het Amerikaanse muziekvakblad Billboard gekroond tot één van de meest invloedrijke artiesten op social media. Ze heeft de afgelopen jaren samengewerkt met diverse grootheden binnen de Latin scene, onder wie Ozuna en Natti Natasha, Maluma en J Balvin.

Album

Momenteel is haar laatste studioalbum ‘Kisses’, dat zij vorig jaar uitbracht, genomineerd voor ‘Best Urban Music Album’ door de Latin Grammy Awards.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag