Het winnende kunstwerk van Maud Ramaekers; een wandtapijt van elektriciteitsdraden, waarmee de kunstenaar goed inspeelde op het thema ‘verbinding’.
Volledig scherm
Het winnende kunstwerk van Maud Ramaekers; een wandtapijt van elektriciteitsdraden, waarmee de kunstenaar goed inspeelde op het thema ‘verbinding’. © Daniella van Bergen

Breiwerk van elektriciteitsdraden wint prijs Beste Kunstwerk Regio Haaglanden 2021

Het tweeënhalve meter grote kunstwerk (dis)connectie van Maud Ramaekers heeft de regionale wedstrijd Quarantainekunst gewonnen. Uit de 75 inzendingen verkoos een vakjury haar breiwerk van elektriciteitsdraden tot Beste Kunstwerk Regio Haaglanden 2021. 

  1. Druk van buitenaf dwingt Westland tot actie bij huisvesting arbeidsmigranten
    PREMIUM

    Druk van buitenaf dwingt Westland tot actie bij huisves­ting arbeidsmi­gran­ten

    De aangekondigde bouw van een wooncomplex met 688 bedden voor arbeidsmigranten in De Lier komt bepaald niet uit de lucht vallen. De gemeente Westland staat onder zware druk van omliggende gemeenten, die steeds grotere problemen ondervinden bij het huisvesten van de arbeidsmigranten die hun geld in de kassen verdienen. In diverse oude wijken in Rotterdam en Den Haag is de situatie inmiddels onhoudbaar geworden. Westland moet gaan leveren, is de boodschap.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag