Bruiloftsgasten Duindorp drongen woning van bejaard stel binnen

VideoDe woning van een bejaard echtpaar in Duindorp is op vrijdag 13 april bestormd door Marokkaanse bruiloftsgasten die slaags raakten met buurtbewoners. Dat blijkt uit de beantwoording van raadsvragen door het college. 

Toeterend rijdt een Marokkaanse bruiloftsstoet op 13 april door Duindorp. Een van de voertuigen die daarin meerijdt wordt bekogeld met een pot mayonaise. Het lijkt wel het startschot voor de geëscaleerde situatie die daarna ontstaat: bruiloftsgasten en buurtbewoners duwen en slaan elkaar. 

Wat nog niet bekend was, maar uit de beantwoording op de raadsvragen blijkt, was dat de voordeur van een woning van een bejaard stel tijdens die confrontatie werd ingetrapt. Meerdere mensen drongen er daarna naar binnen. 'De woning bleek van een bejaard echtpaar te zijn, dat op geen enkele manier bij het incident was betrokken', aldus het college. 

Ander huis

De politie wist de twee groepen van elkaar te scheiden en de rust terug te laten keren. Later op de dag werd nog een raam van de ouders van het bruidspaar ingegooid. ,,Het was een mooi feest, maar het is nu allemaal verpest”, zei de moeder de volgende dag over de rellen. De gemeente heeft het Marokkaanse echtpaar de mogelijkheid geboden om, mocht het dat willen, versneld een andere woning te krijgen. 

Er zijn meerdere aangiftes gedaan die nog worden onderzocht. Het college laat weten dat er meer inzet van de politie is sinds de ongeregeldheden in de wijk. 

Op 30 mei is er een debat over de situatie. Dit werd aangevraagd door Martijn Balster, fractievoorzitter van de PvdA. De hele gemeenteraad heeft zich uitgesproken tegen het geweld tegen allochtone bewoners van Duindorp, waarbij ruiten zijn ingegooid en een auto met een hakbijl is vernield. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
© Videostill

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag