Volledig scherm
Burgemeester Pauline Krikke loopt mee met nacht van de vluchteling. © Daniella van Bergen

Burgemeester Krikke finisht samen met wandelaars Nacht van de Vluchteling

Burgemeester Pauline Krikke heeft vanochtend samen met deelnemers van de Nacht van de Vluchteling de laatste tien kilometer van de route naar Den Haag gelopen. De wandeltocht begon rond middernacht in Rotterdam en eindigde op de Grote Markt.

Volledig scherm
Burgemeester Pauline Krikke (2e R) komt aan na deelname aan de tiende editie van de Nacht van de Vluchteling, op de Grote Markt. Tijdens deze nacht wordt er, door middel van sponsorloop, geld ingezameld voor Stichting Vluchteling en aandacht gevraagd voor vluchtelingen wereldwijd. © ANP

 Het jaarlijkse evenement bestaat uit meerdere routes door het hele land waar duizenden wandelaars aan meedoen. Door middel van sponsoring wordt er geld opgehaald voor vluchtelingenwerk. Dit jaar staat de teller op anderhalf miljoen euro.

Directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling toonde zich verheugd: ‘Nederland heeft zich van zijn allerbeste kant laten zien, fantastisch zoveel enthousiasme en solidariteit met vluchtelingen in de wereld’, zei ze vanochtend bij de finish in Den Haag.

De opbrengst besteedt Stichting Vluchteling aan levensreddende noodhulp voor vluchtelingen in de wereld. Vorig jaar kregen ruim 880,000 vluchtelingen in 28 landen noodhulp van Stichting Vluchteling. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (26%)
  • Geen mening (10%)
4798 stemmen