Volledig scherm
Burgemeester Pauline Krikke © ANP

Burgemeester Krikke pakt huiselijk geweld aan

Burgemeester Krikke wil dat vaker en sneller een huisverbod wordt ingezet bij kindermishandeling. Dat schrijft zij in een voortgangsbrief over haar aanpak van huiselijk geweld in Den Haag.

'Het huisverbod is een belangrijk instrument', schrijft Krikke in de brief. 'In 2018 heb ik 301 huisverboden opgelegd. Ik wil dat het instrument vaker, doelmatiger en doeltreffender wordt ingezet, omdat het zowel het geweld bevriest als ruimte geeft de zorg op gang te brengen.'

Team

Op verzoek van de burgemeester heeft de politie de mogelijkheden onderzocht om het proces rondom het huisverbod te verbeteren. Dat heeft ertoe geleid dat een speciale poule van agenten zich vanaf dit jaar bezighoudt met huisverboden. 'De nieuwe aanpak zorgt er voor dat deze politiemensen vaker een zaak oppakken en meer ervaring opdoen met het instrument. Ook de lijntjes tussen de hulpofficieren en de professionals uit andere sectoren worden zo korter', aldus Krikke. Volgens de burgemeester kan deze aanpak bevorderen dat bij kindermishandeling eerder een huisverbod wordt opgelegd.

'Ik voel zeer de motivatie ook de komende tijd met elkaar de schouders er onder te zetten om de aanpak van huiselijk geweld te optimaliseren', sluit Krikke haar brief af.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag