Volledig scherm
Ondanks strubbelingen in de raad krijgt Arnoud Rodenburg een derde termijn als burgemeester van Midden-Delfland © archieffoto AD

Burgemeester Rodenburg mag én wil blijven

UpdateArnoud Rodenburg blijft, ondanks dat hij dinsdagavond werd weggestuurd door de gemeenteraad, burgemeester van Midden-Delfland. Dat is de uitkomst na een 'constructief en stevig' gesprek donderdagmiddag met de gemeenteraadsleden en commissaris van de koning Jaap Smit. De burgemeester bedankt alle inwoners voor de geweldige support.

Quote

De raad van Mid­den-Delfland is zich rot geschrok­ken en steekt hand in eigen boezem

Commissaris van de koning Jaap Smit

,,Heel veel dank aan al onze inwoners. Door alle geweldige support voel ik me gesterkt om er weer 6 jaar tegenaan te gaan voor onze mooie gemeente Midden-Delfland en de regio", aldus de burgemeester.

Rodenburg werd tot ieders verrassing - de vertrouwenscommissie was unaniem voor zijn herbenoeming - dinsdagavond in een emotionele raadsvergadering niet herbenoemd. Terwijl zijn gezin in de zaal zat met bloemen om hem te feliciteren, hoorde Rodenburg tot zijn verontwaardiging dat een meerderheid van de raadsleden tegen een derde burgemeesterstermijn had gestemd.

Schande
In de dorpen in de groene gemeente sprak men de afgelopen dagen schande over het 'wegsturen' van de burgemeester. Op Facebook werd een actiepagina geopend om de burgervader te behouden voor Midden-Delfland. Ook werden spandoeken en borden opgehangen.

De voltallige gemeenteraad ging donderdag op bezoek bij commissaris van de koning Jaap Smit. ,,De raad van Midden-Delfland is zich rot geschrokken en steekt hand in eigen boezem," zei Smit na afloop. Volgens hem heeft Rodenburg heeft aan hem laten weten door te willen gaan in Midden-Delfland.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag