Volledig scherm
Pauline Krikke met man Ron en hond Harley. © Marina Popova

Burgemeestershond Harley mag nu mee het stadhuis in

Harley, de hond van burgemeester Pauline Krikke, mag sinds kort mee het Haagse stadhuis in. Het hondenverbod dat in het Atrium gold, is begin deze maand opgeheven, zo bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

Bij haar aantreden was de burgemeester nogal verbaasd, toen ze op het hondenverbod werd gewezen. Temeer omdat de viervoeters wel mee mogen in de tram, trein of bus en 'in verschillende winkels en horecazaken'. Ook  de hal van het Haagse stadhuis moet een publieke ruimte moet zijn, vindt de burgemeester. Om die reden heeft de gemeente de huisregels nog eens tegen het licht gaan houden.

Aangelijnd

Sinds 9 april zijn de verbodsborden uit het IJspaleis verdwenen. Bezoekers en bewoners van de hal mogen nu met hun hond een paspoort komen halen of een tentoonstelling bezichtigen. Voorwaarde is wel dat het beest kort is aangelijnd en niet tot de categorie van agressieve vechthonden behoort. Het gaat  om een proef van een jaar. 

Maar burgemeestershond Harley heeft nog méér speelruimte gekregen. Haagse ambtenaren en bestuurders als burgemeester Krikke mogen vanaf nu hun hond ook buiten kantooruren naar hun werkplek in het stadhuis meenemen.  ,,Zodat ze  geen hondenoppas hoeven te regelen als ze 's avonds of in het weekeinde moeten werken''.  

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag