Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Buslijn 23 niet meer door Muziekbuurt: Rijswijk teleurgesteld

De gemeente Rijswijk heeft met gemengde gevoelens gereageerd op het nieuwe vervoerplan van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voor 2019. Vooral het voornemen om bus 23 niet meer door de Muziekbuurt te laten rijden stelde teleur.

Wel lukte het om twee andere voorstellen van de MRDH van tafel te vegen waarin buslijnen werden ingekort of omgeleid. Wethouder Björn Lugthart (Mobiliteit) was dan ook gematigd positief. ,,Van meet af aan heb ik me hard gemaakt voor het behoud van de huidige buslijnen in Rijswijk. Dat is voor het grootste deel gelukt en daar ben ik heel blij mee'', zegt hij.  ,,Minder blij ben ik met het feit dat buslijn 23 niet meer door de Muziekbuurt zal rijden. Ik zal er op aan blijven dringen dat de MRDH terugkomt op dit besluit.''

Lugthart wil de mogelijkheden onderzoeken voor alternatief openbaar vervoer in de Muziekbuurt. Ook dwong hij af dat de MRDH gaat monitoren of er daadwerkelijk tijdswinst is door het links laten liggen van de Muziekbuurt. Als dit niet het geval is, dan zal de regio opnieuw naar het besluit kijken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag