Volledig scherm
Vier doden bij ongeluk op de A12. © District8

Busra die familie en verloofde bij crash A12 verloor, springt in de bres voor armen

De Zoetermeerse Busra, die vorige maand bij een tragisch ongeval op de A12 in één klap haar twee broertjes Yunus en Mohammed (16 en 18 jaar), neef  Emre (18) en haar verloofde Joey (26) verloor, komt nu in actie om mensen die financieel in de knel zitten, te helpen.

De jonge vrouw roept tijdens de ramadan mensen op spulletjes zoals speelgoed, maar ook eten, beschikbaar te stellen voor mensen die moeilijk rond kunnen komen.

Het Turks Islamitisch Centrum aan de Kempstraat in Den Haag zegt veel bewondering te hebben voor Busra die juist nu, in haar rouwperiode, via internet voedselpakketten inzamelt voor het goede doel. ,,Ik vind het absoluut dapper dat ze op deze manier manier bezig is haar verdriet te verwerken”, zegt voorzitter Tahsin Cetinkaya, over haar actie op sociale media.

 Ook geeft ze spulletjes van haar overleden broertjes weg en zoekt ze mensen die deze spullen nodig hebben. ,,Het gebaar is gebruikelijk in onze cultuur. Maar knap dat ze dit kan”, vindt Tahsin. ,,Ze blijft op de been op deze manier. Ze doet dit op eigen kracht.’’

Hulp

Het Haagse Turks Islamitisch Centrum heeft hulp aangeboden bij de inzameling. ,,Ik heb tegen de familie gezegd: Mochten we iets kunnen betekenen, dan zijn we bereid te begeleiden.’’ Busra gebruikt sociale media als uitlaatklep. Al eerder schreef ze op Facebook een lange brief waarin ze haar verdriet uitte.

Oorzaak onbekend

Politie Haaglanden stelde vanmiddag dat het onderzoek naar het ongeval is afgerond. Over de oorzaak van de crash wordt verder geen mededeling gedaan.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (47%)
  • Nee (41%)
  • Geen mening (13%)
128 stemmen