CDA-wethouder Klein maakt 'maanreis' naar Houston

Wethouder Karsten Klein (CDA) is vandaag naar de Amerikaanse stad Houston vertrokken om daar de maansteen voor het Haagse Museon op te halen. Het stukje hemellichaam is de komende vijf jaar in het museum te zien. 

,,De reis naar Houston gaat beginnen om de maansteen voor het Museon op te halen'', twitterde wethouder Klein vandaag. ,,Een bijzondere vracht voor de KLM.'' Daarbij plaatste hij een selfie van de wethouder voor een vliegtuig. 

Klein is volgens zijn woordvoerder al lange tijd bezig om het stukje maan naar Den Haag te halen. Dat ging niet zomaar. ,,NASA heeft hele strenge regels. Eén van de eisen is dat degene die de aanvraag indient persoonlijk naar Houston komt om de maansteen op te halen'', verklaart hij de reis van de wethouder. ,,Als het is overgedragen, moet hij ook rechtstreeks door naar de luchthaven, hij mag niet meer naar zijn hotel als de maansteen in zijn bezit is.'' Daarna moet het stukje uit het heelal gelijk naar het Museon gebracht worden. 

Het is een kort uitstapje voor Klein die misschien bij zijn terugkomst komende donderdag geen wethouder meer is. Morgen presenteert de nieuwe Haagse coalitie namelijk het coalitieakkoord.  

De PVV Den Haag heeft raadsvragen gesteld over de raad over onder meer de kosten van de trip en het doel ervan. 

Stukje maan

Eind april werd bekend dat de maansteen vanaf 14 juni in het Museon is te bewonderen. Klein heeft ervoor gezorgd dat het stukje maan naar Den Haag toekomt. Hij verricht samen met Marie Christine van der Sman, directeur van het Museon en zangeres Maan de onthulling. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
De selfie van de wethouder op de luchthaven. © Karsten Klein

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag