Volledig scherm
Een dreigende situatie, ter illustratie. © ANP XTRA

Celstraf én behandeling voor agressie tegen moeder en winkelpersoneel

Hagenaar Jordie de V. (36) die zijn moeder bedreigde en een winkelmedewerker een gebroken kies sloeg, moet van de rechter twee maanden achter de tralies doorbrengen. Daarnaast blijven hem twee maanden voorwaardelijke celstraf boven zijn hoofd hangen gedurende de drie jaar lang durende verplichte behandelingen die hem ook zijn opgelegd.

Op 3 juni 2017 bedreigde hij zijn moeder met de dood toen zij haar autistische en soms psychotische zoon opzocht in de kliniek waar hij toen verbleef: ,, Ik vermoord haar’’, riep de Hagenaar, terwijl de verpleging ertussen sprong. Een jaar later bedreigde hij zijn moeder thuis omdat zij hem niet naar een kliniek wilde brengen.

Weer een paar maanden later, op Tweede Kerstdag vorig jaar, stal de verdachte bier uit een supermarkt. Dat liep uit op een gevecht met een personeelslid. Die man liep daarbij een gebroken kies, een blauw oog en letsel aan zijn hand op.

Het vonnis van de rechtbank luidde overeenkomstig de eis die het Openbaar Ministerie had laten horen tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag