Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Celstraf voor drankverslaafde Hagenaar die 74-jarige Rijswijker aanreed én ex mishandelde

De 40-jarige Hagenaar Cyed J. is vandaag door de Haagse rechtbank veroordeeld voor een serie gewelds- en verkeersdelicten, negen in totaal. Hij kreeg acht maanden celstraf opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rij-ontzegging voor twee jaar.

J. reed op 27 december 2017 een 74-jarige Rijswijker omver op een zebrapad langs de Maartensdijklaan in Den Haag. De bejaarde Rijswijker liep breuken in neus, ribben, arm en bekken op en een hersenschudding. De dader reed door. Verder mishandelde de Hagenaar zijn ex april dit jaar onder de ogen van het 8-jarige dochtertje van die ex. Ook bedreigde hij twee buurvrouwen die op social media hadden duidelijk gemaakt dat hun buurman degene was geweest die de Rijswijker had geschept. 

Verder reed hij nog onder invloed en Intussen loopt er al een nieuwe zaak tegen de Hagenaar: de moeder van zijn eigen kinderen deed ook aangifte tegen hem wegens mishandeling. De man is ernstig drankverslaafd. Hij moet zich verplicht laten behandelen van de rechters. ,,Verdachte blijkt hardleers te zijn en niet van zijn fouten te leren”, aldus de rechtbank in het vonnis. Het OM had tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden veertien maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist en een rij-ontzegging van vier jaar. De rechtbank koos toch voor een lagere straf omdat die meer zou aansluiten bij vonnissen in soortgelijke gevallen. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag